Tapahtumia

9.1.2019 Naistenpiiri Ullat kuukausitapaamisessa oli läsnä 17 henkilöä. Kenkäkauppa Lapin kenkäesittely ja jalkahoitaja Taina Lehtosen esitys jalkojen hoidosta.


Neuroneuvonta tarjoaa Teemaluennon 7.2.2018 Helsingissä ja verkossa torstaina 7.2 klo 17.30-19.00. Ohjelma:
Liikunnan merkitys, viisi näkökulmaa liikuntaan –luento
Teemaluento on tarkoitettu sinulle, joka sairastat MS- tautia, harvinaista neurologista
sairautta, Parkinsonin tautia tai jotakin liikehäiriösairautta tai jos sinulla on ollut
aivoverenkiertohäiriö.
Anders Romberg tuo luennollaan esiin laaja-alaisesti:
liikunnan monimuotoisuuden ja tärkeän roolin, erityisesti silloin jos sairastaa
jotain neurologista sairautta tai on kokenut aivoverenkiertohäiriön. Liikunta
ylläpitää toimintakykyä ja on keskeinen osa itsehoitoa.Millä tavoin ja miksi tämä on niin tärkeää? Romberg luennoi liikunnan merkityksestä viiden eri näkökulman kautta.
Anders Romberg tuo luennollaan esiin liikunnan monimuotoisuuden ja tärkeän roolin, erityisesti silloin jos sairastaa jotain neurologista sairautta tai on kokenut aivoverenkiertohäiriön. Liikunta ylläpitää toimintakykyä ja on keskeinen osa itsehoitoa
Millä tavoin ja miksi tämä on niin tärkeää? Ilmoittautuminen ma 28.1. mennessä osoitteessa:
tapahtumat.neuroliitto.fi
HUOM! Valitse ilmoittautuessasi osallistutko verkko-luennolle vai luennolle Helsingissä.
Verkkoluentoon ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse tarkemmat tiedot ja luentolinkki. Verkkoluennolle ilmoittautuminen:
Lisätiedot Anna Hokkanen puh. 040 500 1657 tai anna.hokkanen@neuroliitto.fi
Neuroliitto ry Neuroneuvonta
Arabiankatu 17
00560 Helsinki
http://www.neuroneuvonta.fi tai verkossa Kulttuuritalo, kokoustila Aino klo 17.30-19
Sturenkatu 4, 00510 HELSINKI
Tilaisuus on maksuton, myös läheiset ovat tervetulleita kuuntelemaan.Teemaluento on tarkoitettu sinulle, joka sairastat MS- tautia, harvinaista neurologista sairautta, Parkinsonin tautia tai jotakin liikehäiriösairautta tai jos sinulla on ollut  aivoverenkiertohäiriö.

 

9.1.2019 Naistenpiiri Ullat kuukausitapaamisessa oli läsnä 17 henkilöä. Kenkäkauppa Lapin kenkäesittely ja jalkahoitaja Taina Lehtosen esitys jalkojen hoidosta. Kahvit ja arpajaiset.

Yhdistyksen joulujuhlaa vietettiin 60 henkilön voimin 12.joulukuuta kauniissa Kymen Paviljongin Pikku Paviljongissa. Aloitimme laululla Maa on niin kaunis. Puheenjohtaja toivotti juhlaväen tervetulleeksi. Sarkolan ala-asteen tyttökuoro oli tullut laulamaan meille opettaja Päivi Ylösen johdolla. Pastori Tuija Nuutinen piti hartaushetken. Opettaja Juhani Rämä lauloi veljensä, rovasti Timo Rämän säestyksellä. Seurasi runsas jouluateria ja torttukahvit. Sen jälkeen Kaijan ideoima tietokilpailu, jossa jouluisia kysymyksiä. Taukojumppa tehtiin piirileikin muodossa. Kaija Vesala lausui hauskan leivontaohjeen ”Miten pähkinäkakkua laiteta”. Kunniajäsenemme Seppo Butt kertoi miten Parkinson-kerho perustettiin 1992 Kymenlaaksoon. Yhteislaulujen jälkeen pidimme herkkukassin arpajaiset. Pirjo Nikkanen voitti. Puheenjohtaja kertoi lyhyesti kevätkauden ohjelmasta ja toivotti kaikille Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2019.

Yhdistyksemme syyskokous 21.12 Hallituksen jäsenten määrä on tänä vuonna ollut kahdeksan (8). Päätettiin, että vuonna 2019 on määrä on sama. Erovuoroisista jatkavat kaudelle 2019-2020 Ismo Sinkkonen, Vuokko Rämä ja Kaija Vesala. Jukka Heino oli ilmoittanut, ettei hän ole terveydellisistä syistä valmis jatkamaan. Hänen tilalle valittiin Sirkka-Leena Immonen. Olof Thesslund kiitti Jukkaa pitkäaikaisesta ja arvokkaasta työstä kerhon ja uuden yhdistyksen puolesta. Hallituksessa jatkavat v 2019 Pirjo Nikkanen, Timo Rämä, Leena Sinkkonen ja Liisa Sulanen. Varsinaisena toiminnantarkastajana jatkaa 2019 yhdistyksen Tuula Heikkinen ja varalla Eero Naakka.
Yhdistyksen varsinaisiksi liittokokousedustajiksi valittiin Leena ja Ismo Sinkkonen ja varalle Timo ja Vuokko Rämä.

Suomen Parkinson-liiton syysliittokokous pidettiin Turussa 17.11.2018. Kokouksen asialistalla oli mm. varapuheenjohtajan valinta, neljän liittohallituksen varsinaisen jäsenen ja heidän henkilökohtaisten varajäsentensä valinnat, toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen vuodelle 2019 sekä sääntömuutos, johon sisältyy mm. liiton nimen muutos.

Kokouksessa liiton varapuheenjohtajaksi kaudelle 2019–2020 valittiin uudelleen Tuija Vuorinen.
Liiton puheenjohtaja Markku Partinen toivoi hallitukselta mm. mahdollisimman monipuolista alueellista edustusta, mikä toteutuukin liittohallituksen vuoden 2019 kokoonpanossa. Varsinaiset jäsenet ja heidän varajäsenensä ovat:
Taina Lehtinen (Suomen Dystonia-yhdistys), varalla Veijo Lehtonen (Suomen Dystonia-yhdistys)
Esko Myllylä (Turun seudun Parkinson-yhdistys), varalla Antti Reinikainen (Turun seudun Parkinson-yhdistys)
Seppo Nieminen (Uudenmaan Parkinson-yhdistys), varalla Anneli Vuoristo-Salonen (Uudenmaan Parkinson-yhdistys)
Matti Nykänen (Kuopion Parkinson-yhdistys), varalla Timo Korhonen (Mikkelin Parkinson-yhdistys)
Ritva Roine (Keski-Suomen Parkinson-yhdistys), varalla Jari Hämäläinen (Uudenmaan Parkinson-yhdistys)
Juha Rinne (Turun seudun Parkinson-yhdistys), varalla Valtteri Kaasinen (Turun seudun Parkinson-yhdistys)
Olof Thesslund (Pohjois-Kymen Parkinson-yhdistys), varalla Ritva Kallioniemi (Etelä-Kymen Parkinson-yhdistys)
Teuvo Viinikangas (Pohjois-Suomen Parkinson-yhdistys), varalla Osmo Kaikuvuo (Tampereen Parkinson-yhdistys)

Kokouksessa hyväksyttiin liiton toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2019. Ensi vuonna teemana on tiedon ja tietoisuuden lisääminen liiton toiminnasta ja sen edustamista liikehäiriösairauksista.
Liittohallituksen esittämät sääntömuutokset hyväksyttiin. Liiton nimi lyhenee ja yksinkertaistuu Suomen Parkinson-liitto ry:stä muotoon Parkinsonliitto ry. Ruotsiksi nimestä tulee vastaavasti Parkinsonförbundet rf, englanniksi Finnish Parkinson Association. Uudet säännöt astuvat voimaan patentti- ja rekisterihallituksen hyväksyttyä ne.

Kevätliittokokous on 13.4.2019 Oulussa. Samalla on Pohjois-Suomen Parkinson-yhdistyksen 30 v juhla.

 

 

 

 

Keskiviikkona 10.10.2018 Naistenpiirin Ullat Porukkatalossa. Aiheena oli ”Miten selviän arjesta”. Alustus ja yhteistä keskustelua. ”Minun tarinani” ja runon esitti Marja-Terttu Komulainen.

Neurologian kuntoutusohjaaja Minna Pusila Careasta oli kuukausikokouksemme vieraana 19.9. ja kertoi sosiaali- ja terveyspalveluista kattavasti. Tietoa Carean Sosiaaliturvaopas aikuispotilaalle – oppaassa. Minna Pusila opastaa ja neuvoo puh 044 5835945 tai sähköpostitse minna.pusila@carea.fi.

Elokuun kuukausikokous oli keskiviikkona 15.8. klo 13 Porukkatalossa. Fysioterapeutti Laura Tommola luennoi aiheesta ”toimintaa ja liikuntakykyä kohentavaa ja ylläpitävää kotiharjoittelua”, taukojumppa. Liikuntakoordinaattori Marika Peltonen esitteli syksyn liikuntaesitteen. Liikuntaesite_syksy2018 (.pdf)
Perinteinen Kekäleniemipäivä Oravalassa oli torstaina 30.8. Tilaisuuteen osallistui iso joukko jäseniä ja läheisiä, 43 henkilöä. Vieraana oli neljä autollista Etelä-Kymen Parkinson-yhdistyksen jäseniä pj Ritva Kallioniemen johdolla. Ohjelmassa oli keväällä perustettujen yhdistysten esittelyt ja keskustelua mm. vertaistukitoiminnasta, liikuntatilaisuuksista, kuntoviikkolomista ja syksyn ohjelmista. Inkeri antoi sienitietoutta edellisenä päivänä kerätyn sienisadon avulla. Kaija piti tietovisan ja Lasse soitti haitaria. Ulkopelit jouduttiin peruuttamaan sateen takia. Kekäleniemen emännät olivat keittäneet makoisaa kala- ja jauhelihakeittoa sekä tulo- ja lähtökahvit.

Päivi Suopanki kutsui Naistenpiiri Ullat päiväkahveille kotiinsa osoite Saunapolku 4, Kouvola, keskiviikkona 13.6. nyyttikestien merkeissä

Keskiviikkona 30.5.2015 yli 40 jäsentä vieraili presidentti P E Svinhufvudin Kotkanniemen museossa ja sitä ennen Luumäen hautausmaalla ja kirkossa. Presidentti Svinhufvudin kotimuseo on kartanon päärakennuksessa ja sen entisöinti valmistui toukokuussa. Puutarhan entisöinti on menossa. Söimme maittavan lounaan Kahvi-Pakarissa ennen kotimatkaa.
Ke 16.5. klo 13 kuukausikokous Porukkatalossa. Fysioterapeutti Laura Tommolan luento ”Toimintakyvyn arviointi ja siihen liittyvä liikunta”.

Ma 7.5.2018 klo 12 -14 KVY ry :ja sen jäsenyhdistykset järjestivät Yhdistysten tori-tapahtuman Kouvolan Kaupungintalossa. Meidän yhdistyksemme pöytä oli keskeisellä paikalla ja kiinnostuneille jaettiin esite. ja lehtimateriaalia.

 

 

 

 

Mainokset